Petak, Novembar 29, 2013

Saveti za snažniji orgazam!

 

 

 

 Za početak, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stvari:
    Vi ste sami mera orgazmičkog uspeha; da li ste srećni, je ono šo je važno.
    Ne postoji ispravan način za postizanje orgazma; šta god funkcioniše u vašem slučaju je dovoljno dobro.
    Ako je osećaj dobar, a niko nije povređen uradili ste pravu stvar; ne postoji ništa pogrešno kada je u pitanju orgazam.
    Ako sve ovo imate na umu, pogledajte naše savete za dostizanje boljeg orgazma!


1. Počnite sa disanjem

Disanje je osnova za orgazam koji ćete doživeti celim telom! Počnite da obraćate pažnju na disanje tokom seksa. Da li primećujete da zadržavate dah? Da li ste primetili da se disanje menja od sporog i dubokog ka brzom i plitkom?
Savet: Eksperimentišite sa dubinom i brzinom disanja. Pokušajte namerno da promenite ritam, kada osetite da se bližite orgazmu. Neki ljudi kažu da duboko disanje pred vrhunac dovodi do povećanog osećaja orgazma u drugim delovima tela, a ne samo u genitalijama.
sex shop
2. Pokrećite telo

Pokretanje tela se može činiti kao očigledna komponenta seksa, ali kada dođe do orgazma, mnogo od nas imaju običaj da se stegnu i zadrže mišiće gotovo nepomičnim. Moguće je promeniti orgazam, ako promenite način na koji se pomerate. Za početak obratite pažnu na pokrete tokom seksa.
Savet: Eksperimentišite sa raznim pokretima. Možete to raditi tokom mastrubacije ili sa ugašenim svetlom, ako se osećate nelagodno. Pomerajte kukove na različite načine, a pokušajte i sa drugim delovima tela – rukama, nogama. Obratite pažnju na to da li neki od ovih pokreta daju naročito dobar osećaj.

 


3. Pronađite tačku ključanja, a onda je odložite
Mnogi od nas su toliko opsednuti orgazmom da stalno žure, ne bi li ga što pre doživeli. Ipak, sporo podizanje uzbuđenja može dovesti do mnogo intenzivnjeg osećaja, nego orgazam na brzaka. Počnite od toga što ćete pronaći tačku ključanja – momenat u kome vrhunac postaje neizbežan.
Savet: Produžite period pre vrhunca. To je mnogo lakše da pokušate tokom mastrubacije. Kada osetite da ste blizu, usporite pokrete. Nastavite stimulaciju, ali se ipak za korak udaljite od orgazma. Pokušajte to nekoliko puta pre nego što se prepustite čarima vrhunca.

 

 4. Vežbajte mišiće karlice
Jačanje takozvanih PC mišića (onih koje koristimo kada želimo da zadržimo mokraću) može da dovede do intenzivnijeg osećaja tokom orgazma. Pretpostavljamo da ste čuli za Kegelove vežbe – e pa njih ne praktikuju samo žene nakon porođaja, već i one koje žele veći užitak u seksu.
Savet:  Vrlo je jednostavno - stežite i opuštajte mišiće. Ponavljajte do svakog dana i povećavajte postepeno broj kontrakcija. Ova vežba može da pomogne i muškarcima da duže zadrže erekciju, pa ako imte partnera, možete mu predložiti i da vežbate zajedno.

5. Mislite globalno

Ako tražite jači orgazam morate da razmištaljate dalje od genitalja. Vaše telo je puno nerava koji samo čekaju da budu pokrenuti. Ako, na primer, stimulišete bradavice dok doživljavate vrhunac možete iskusiti daleko intenzivniji užitak.
Savet: Sledeći put kada budete imali seks, sami ili sa partnerom, posvetite vreme drugim delovima tela. Ne mojte o tome misliti samo kao o predigri, već se zaista fokusirajte na to šta vam daje prijatan osećaj. Eksperimetišite sa različitim načinima i intenzitetom dodira.

6. Stegnite i opustite

Kada doživljavate orgazam mišići celog vašeg tela su uključeni. Počnite od toga što ćete identifikovati delove tela koji se stežu i opuštaju za pre, za vreme i posle orgazma.
Savet: Ako osetite da mnogo naprežete mišiće dok doživljavate orgazam, pokušajte da se opustite. Ako stežete samo neke grupe mišića, probajte za promenu da stegnete neke druge. Igrajte se tako što ćete mišiće stegnuti na nekoliko sekundi, pa opustiti. Vidite kakav je osećaj i da li vam se nešto od toga posebno dopada.

7. Dobre fantazije i loše fantazije

 

Ako ste neko ko se teško uzbuđuje, fantazija može biti odlučujući prvi korak. Ali, neki od nas maštarije koriste da bi odlutali van svoje spavaće sobe, a to nas ometa da se posvetimo onome što zaista osećamo.
Savet: Ako se obično oslanjate na fantazije, probajte za promenu da ne zamišljate ništa, već se fokusirajte na osećaje. Ako nikada niste sebi dozvolili da vam mašta odluta, pokušajte to da biste otkrili do kakvog orgazma će vas dovesti ovakav način uzbuđivanja.
sex shop
8. Igrajte se igračkama
Seksi igračke, a naročito vibratori, mogu vas na najbrži i najlakši način dovesti do orgazma, a taj orgazam se može vrlo razlikovati od onog koji postižete bez njih. Igračke nisu ključne za dobar seks i snažan orgazam, ali zato mogu uneti zabavu i novine u vaš seksualni život.
Savet: Igračke su naročito dobre za solo igre, jer uz njih možete lakše otkriti šta vam se dopada.

9. Budite vlažni

 

 Ako vibratori nisu baš za vas, probajte da koristite vodu. Snažan mlaz vode iz tuša ili česme vam pruža snažnu i konstantnu stimulaciju, koja može biti veoma različita od stimulacije rukom, na primer.
Savet:  Probajte seks ili masturbaciju u kadi, Još jedna prednost toga je što će vas osloboditi briga o čistoći.

10. Vodite računa o zdravlju

Osim redovnih pregleda, poseta lekaru može da posluži i da porazgovarate sa njim o bilo čemu što vas muči. Ukoliko imate problem sa doživljavanjem orgazma, posavetujte se bez stida i ustručavanja sa vašim doktorom.

Oralno [Odgovori]

recite mi , da li je moguce da se oralno prenosi sida i da li se to ovde smije radit , npr. ona meni ja njoj ili 69 ...

Comment by paki3000 (01/20/2014 17:55)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me