Petak, Novembar 29, 2013

Problemi sa erekcijom

 

 

Problemi sa erekcijom

Brojni mentalni i fizički faktori utiču na potenciju. Kada vam muškost otkaže poslušnost, pobrinite se prvo da u konsultaciji s urologom isključite sve fizičke faktore. Ako se problem nastavi, probajte produženom predigrom uz obavezan razgovor s partnerkom. A tu su i provereni narodni lekovi...

Dijagnostikujte problem

Zdravi muškarci normalno imaju nekoliko erekcija tokom noćnog sna. Lekari imaju aparate da bi to ispitali, ali evo jednostavnog načina da to sami utvrdite. Pre nego što odete na spavanje, uzmite jednoslojnu papirnu maramicu, isecite jednu traku i obmotajte je ralativno čvrsto oko svog penisa. Spojte njene krajeve. Ako je ujutro papir pocepan, moguće ja da ste imali noćnu erekciju. To su dobre vesti - to znači da nemate fizički problem, već samo treba da se izborite sa psihološkim problemima.
sex shop
Seks nije obaveza

Ukoliko nije u pitanju neki organski uzrok, izostanak erekcije kod muškarca može biti povezan sa umorom, stresom, nedostatkom uzbuđenja, psihološkim uzrocima.

- Često muškarci misle da moraju imati seksualni odnos, čak i kada im nije do toga. Misle da partnerka to očekuje od njih. Ovo nije tačno, naravno. Ako im nije do seksa, ne moraju da forsiraju sebe na nešto što ne žele. Dobro je i da uzmu u obzir da je tokom seksualnog odnosa partnerki veoma važna predigra. Ukoliko ne mogu da postignu erekciju, mogu da produže predigru, što će povećavati i njihovo i partnerkino uzbuđenje – kaže za „Alo!“ psihoterapeut Danijela Stojanović.

Svakom može da se desiUkoliko imate neke probleme i brige, potrebno je da ih ostavite po strani. Teško je ne misliti na nešto, ali se može misliti na nešto drugo. Dobro je čak tokom odnosa ne misliti ni na šta posebno. Dovoljno je fokusirati se na ono što osećate u telu.

- Može se reći da nema muškarca koji nekada nije imao izostanak erekcije. Ukoliko je ovo učestalo, muškarac o ovom problemu može najpre porazgovarati s partnerkom i reći joj kako se oseća. Partnerski odnos čine mnoge stvari, a ne samo seks. Opuštanje, atmosfera razumevanja, produžena predigra i prestanak zabrinjavanja oko ovoga su načini za prevazilaženje problema - savetuje psihoterapeut.

Korisni saveti

Pazite na svoju telesnu težinu. Vežbanje pomaže da se izbegne pojava prekomerne telesne težine, poboljša protok krvi celim organizmom, povećava energiju i smanjuje stres. Bavite se pešačenjem, trčanjem, plivanjem ili igranjem tenisa.

Siđite sa sedla. Ako ste vozač bicikla, budite obazrivi. Previše vožnje ili vožnje na pogrešnom sedištu može oštetiti osetljive nerve i krvne sudove u delu tela na kome sedite.

Ostavite pušenje. Ako koristite duvan u bilo kom obliku, ostavite ga odmah. Nikotin izaziva skupljanje krvnih sudova, slabeći tako cirkulaciju. To znači da manje krvi može dospeti do vašeg penisa.
sex shop
Smanjite nivo stresa. Anksioznost i ljutnja ne unapređuju okvir uma potreban za seks - još gore – anksioznost uzrokuje da vaš organizam proizvodi oblik adrenalina koji ometa fizički proces koji je u pozadini erekcije.

Odmarajte se i opuštajte. Probajte da spavate najmanje šest do osam sati tokom noći. Umor definitivno umanjuje vašu sposobnost postizanja erekcije. Ako imate problema da se opustite, probajte neku vrstu tehnika relaksacije, kao što su joga ili meditacija.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me